Etusivu

Palosuojakyllästeet

- FIRE SAFE, Puulle
- FABRIC SAFE, Kankaille

Palokatkojärjestelmä
- KBS-laasti
- KBS-Levy
- KBS-Palopussit
- Kaapelipinnoite
- Kuristustiiviste Muoviputkelle

Ikkunakalvot
- Sirpalesuojakalvot
- Murtosuojakalvot

Auringonsuojakalvot
- Toimistoon
- Kotiin
- Autoon

Väestönsuojeluttarvikkeet
Tulityötarvikkeet
Sammutusvälineet

Yhteystiedot

FIRE SAFE - Palosuojakylläste

KAIKKIEN HUOKOISTEN MATERIAALIAN, KUTEN PUUN, PUUKUITULEVYJEN, PAPERIN, PAHVIN JA KANKAIDEN ENNELTA EHKÄISEVÄÄN PALONSUOJAUKSEEN.

Kaikki Fire Safe:lla käsitellyt huokoiset materiaalit ovat erittäin vaikeasti syttyviä. Tulipalon kehittymisessa pienestä alusta hallitsemattomaksi roihuksi on usein kyse minuuteista ja niiden aikana tehdyistä sammutustoimista. FIRE SAFE voi pelastaa alkavalta palolta. Joka tapauksessa se hidastaa alkaneen palon ryöstäytymistä hallitsemattomaksi roihuksi ja näin ollen mahdollistaa pelastautumisen palavasta rakennuksesta ja pienentää taloudellista vahinkoa.

Mihin FIRE SAFEa tulisi käyttää?

Huokaoiset palonarat materiaalit sekä sisä- että ulkotiloissa voidaan suojata. Käyttökohteita on vaikka kuinka paljon, esim. työvaatteet, teltat, verhot, patjat, täytemateriaalit, kangastapetit, lastu- ja puukuitulevyt, ovet, puulattiat, paneelit, saunat, hirsirakenteet, kattotuolit, puiset sisäkatot, paanu- ja pärekatot.

Miten FIRE SAFEa käytetään?

Käsiteltävästä materiaalista riippuen käsittely voidaan tehdä ruiskuttamalla, painesumuttamalla, upottamalla, sivelemällä tai kastelemalla ja linkoamalla (tekstiilit).

Miten FIRESAFE toimii?

Käsiotellyn materiaalin pinnassa aine alkaa kiehua 110°C lämpötilassa ja reagoi palavan materiaalin kuumentuessa syntyvien kaasujen kanssa kehittäen typpeä ja hiilidioksidia, mikä estää palamisen. Puun ja myös tekstiilien huokosiin ja kuituihin tarttunut suoja-aine kuplii ja muodostaa lämpöä eristävän ja kaasujen kulkua estävän alueen, joka myös vastustaa syttymistä.

Vaikutusaika

Sisätiloissa aineen vaikutus on pysyvä. Ulkotiloissa aineen vaikutus on riippuvainen olosuhteista ja materiaalin pintakäsittelystä. USA:ssa suoritetun laboratoriotutkimuksen mukaan FIRE SAFEn teho säilyy puupinnalla viisi vuotta olosuhteissa, joissa sataa 100cm vettä vuodessa.

Mitä aine on?

FIRE SAFE on nestettä, joka fysikaalisilta ominaisuuksilta muistuttaa vettä. Se on myrkytön, hajuton ja väritön happamalle haiseva neste. Se on vaaraton kasveille ja eläimille. Nestemäisenä se on veteen liukeneva, mutta kuivuttuaan huonosti liukeneva. Puuhun nähden sillä on lahonsuojaominaisuuksia ja sen imeytymiskyky puuhun on parempi kuin lahonsuoja-aineilla (Glemmin luku64). Kokeissa on todettu, että aineen maku ei miellytä jyrsijöitä. Antiseptisyytensä vuoksi FIRE SAFE torjuu voimakkaasti ilmassa olevia home- ja lahosieniä/bakteereja.


Taivaanvalkeat (Hulluporo, Levi)


Taivaanvalkeat (Hulluporo, Levi)


Ravintola Valkea Vaadin (Hulluporo, Levi)


Ravintola Valkea Vaadin (Hulluporo, Levi)

Referenssejä

  • Hirsi- ja puuseinät (Ravintola Valkea Vaadin, Levi)
  • Hirsi- ja puuseinät (Taivaanvalkeat, Levi)